Online-People LinkedIn
Delen
 

Leer (creatief) solliciteren


‚ÄčBen jij op zoek naar een nieuwe baan, maar vind je het lastig om de juiste woorden op papier te zetten in je motivatiebrief of heb je geen idee wat je aan moet doen tijdens je eerste sollicitatiegesprek? Dan zit je hier goed! Wij geven jou maandelijks een aantal (creatieve) sollicitatietips , die de zoektocht naar een nieuwe baan voor jou hopelijk een stuk makkelijker maken.

Nu de markt weer een beetje aantrekt, zie je steeds meer vacatures (online) verschijnen. Aangezien er ook veel  mensen op zoek zijn naar een nieuwe baan, wordt er massaal op deze vacatures gereageerd. De werkgever kan vaak kiezen tussen tientallen tot honderden verschillende goede kandidaten en kan op deze manier eisen gaan stellen. Woon je niet dichtbij genoeg of heb je niet de juiste opleiding genoten, dan zijn dat al snel criteria waarop je afgeschreven wordt. Aan deze criteria kan jij zelf natuurlijk weinig veranderen, maar je kunt er wel voor zorgen dat jij jezelf aantrekkelijk richting je werkgever presenteert. Hiermee bedoelen we niet dat je moet gaan liegen op je CV, maar dat je sollicitatie op een creatieve manier aanpakt! Elke personeelschef of directeur zal namelijk blij verrast zijn als er tussen tachtig saaie Word-brieven plotseling een Bol.com-pakketje opduikt, met daarin een boekje… over jou. Of een verrassende foto van jezelf met achterop de inlogcode van een persoonlijk YouTube-filmpje. Zomaar twee ideeën die de werkgever kunnen verrassen.
 
Neem onze sollicitatietips door en ga goed voorbereid richting je sollicitatiegesprek. Zo hebben we tips hoe je de perfecte motivatiebrief schrijft, wat de belangrijkste onderdelen in je CV zijn en wat de do’s en don’ts zijn voor de kleding die je aandoet.