Online-People LinkedIn
Delen
 

MVO bij Online-People


Wij zijn waar mogelijk online. Online-People heeft buiten het servicekantoor geen vestigingen. De businesspartners werken mobiel en vanuit huis. De businesspartners zijn verspreid door heel Nederland, maar werken op lokaal niveau, waardoor er geen woon / werk verkeer is en daardoor een minimum aan CO2 uitstoot is.  

Online-People werkt online en alles is te vinden op het web. Zo zijn er geen papieren contracten nodig en hebben wij geen papieren brochures hierdoor heeft Online-People een minimale verspilling aan papier.

 
Het hoofd/service-kantoor van Online-People draait op groene stroom. Het kantoor wordt verwarmd door middel van aardwarmte en een warmtepomp en gekoeld door grondwater.
 
Online-People omarmt het nieuwe werken. Wij werken wanneer mogelijk vanuit huis en bellen / vergaderen via E-conferencing. Wij stappen alleen in de auto als het ook echt nodig is.
 
Een centrale receptie met werkplekken exclusief beschikbaar aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. 
 
Besparen op reizen en CO2 uitstoot door lokale businesspartners bij u in de buurt.

 

Online-People schenkt een gedeelte van de jaarwinst af aan
Mission Aviation Fellowship.


Betrokkenheid bij wat er leeft in de samenleving gaat bij Online-People verder dan CAO-ontwikkelingen en goede arbeidsvoorwaarden.  Daarom is Online-People sinds januari 2012 lid van de ontwikkelingsorganisatie MAF en helpt daardoor mee om projecten in ontwikkelingslanden te realiseren. De MAF businessclub is een netwerk van bevlogen ondernemers die maatschappelijke betrokkenheid belangrijk vinden!

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp. Meer dan 1000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

http://www.maf.nl

 


'Live Your Dream'
slaat een brug tussen chronisch ziek én gezond!

 

Met onze deelname aan Q-plan (een invulling van ons Employee Benefits Pakket) steunen wij de Live Your Dream Foundation (LYD).

‘LYD’ stelt zichzelf ten doel om zowel chronisch zieke als gezonde jongeren weerbaarder te maken en meer zelfvertrouwen te geven. Om dat doel te bereiken laat ‘LYD’ de jongeren deelnemen aan grensverleggende sportactiviteiten. Zoals bijv. het meedoen aan meerdaagse (vaak: internationaal competitieve) zeiltochten en –races. Maar denk ook aan ook sporten als schaatsen, fietsen, klimmen, roeien enz.

Door deelname aan dit soort grensverleggende sportevenementen ontstaat er niet alleen meer wederzijds begrip tussen gezonde en zieke jongeren, maar leren de jongeren ook van elkaar. Dit leidt voor zowel de gezonde als de chronisch zieke deelnemers tot een snel toenemende zelfstandigheid, zelfzekerheid en zelfontplooiing, zowel binnen de sportevenementen als daarna. Door het behalen van een gezamenlijke en voor alle deelnemers grensverleggende sportprestatie, krijgen de jongeren handvatten die hen helpen om óók in het gewone leven hun dromen na te streven en te verwerkelijken. Sinds het begin van de ‘LYD’ blijkt uit onderzoek dat deelnemers in de jaren na hun deelname inderdaad veel meer bereiken, dan zij voorafgaande aan de deelname zelf voor mogelijk hielden. ‘LYD’ helpt hen de nadruk te verleggen van ‘dit kan ik niet’ naar ‘wat kan ik zeker wél’.

Online-People steunt deze foundation in twee opzichten, zowel financieel als bedrijfsmatig. Op het moment dat onze leden van Q-plan hun bespaarsaldo uit laten keren, steunen zij tegelijkertijd de Live Your Dream Foundation. Een stichting die bij onze waarden aan bedrijfsactiviteiten past. Bedrijfsmatig gezien kan Online-people naar de jongeren die deelnemen aan de activiteiten van Live Your Dream Foundation iets extra's bieden. Een groot gedeelte van de jongeren heeft namelijk problemen met het vinden van werk. Deze jongeren hebben (vaak) een Wajong status. Onze businesspartners kunnen deze jongeren helpen door werkgevers extra te interesseren om in het kader van de participatiewet deze jongeren een kans te geven op de arbeidsmarkt. Op deze manier kunnen we niet alleen een financiële bijdrage leveren maar ook bedrijfsmatig onze MVO invullen.

Meer informatie over Live Your Dream Foundation vindt u op de website:
 http://lydfoundation.com/

 


CO2 neutraal op internet


Alle Online-people.nl sites en de online-jobboards.nl worden CO2 neutraal gehost. Wilt u weten of uw site ook al groen wordt gehost klik dan hier.


 


Stichting GoedBezig!


Onze businesspartner voor Groningen stad, Jako Surink, houdt kantoor bij de stichting en biedt ondersteuning in HRM zaken, coaching, uitstroom en payrolling van kandidaten.

Stichting GoedBezig! is een leerwerk-bedrijf in Groningen. Wij begeleiden jongeren op weg naar een baan, werk of zelfstandig ondernemerschap. 

 Online-people sponsort Rita van der Kolk met €500,- tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, the Walk of the World 2014. Zij loopt op vrijdag 18 juli samen met 45.000 andere wandelaars een wandeltocht van maar liefst 126 km door het Gelderse, Brabantse en Limbrgse land. Zij doet dit om Stichting Mzungu 4 Kenia te steunen!

"Ik heb de laatste maanden veel getraind. In en rond ’t Harde en ook de avondvierdaagse van Harderwijk. Dit alles om straks op vrijdag 18 juli op de Via Gladiola te worden onthaald met de gelijknamige overwinningsbloemen. Wat lijkt me dat een super moment. ’t Liefst zou ik willen dat jullie mij daar met z’n allen zouden binnenhalen. Maar dat kan natuurlijk niet, dat begrijp ik ook wel. Toch wil ik je graag bij mijn wandeltocht betrekken. Ik maak de tocht namelijk niet alleen voor mijzelf, maar ik doe dat ook om anderen te helpen. Ik maak van mijn wandeltocht een sponsortocht voor het Wema Health Centre wat nu gebouwd wordt en bijna af is op het terrein van Marjoleins kindertehuis in Nairobi. Daar kunnen mensen terecht die eerste hulp nodig hebben. Hoe belangrijk dat is zullen veel mensen ervaren tijdens de Vierdaagse. De eerste hulp die geboden wordt in het Wema Health Centre zal nog veel belangrijker zijn. Het kan zelfs mensenlevens redden. Als elke stap die ik zet nu eens gesponsord wordt met 1 eurocent, dan zou dat al meer dan €1000 opleveren voor de inrichting van het Wema Health Centre. Laten we het samen doen. Ik zal helpen om ze in Kenia te laten helpen, als jullie mij helpen door €10, over te maken naar NL80INGB0001352991 ten name van Stichting Mzungu 4 Kenia, ‘t Harde, onder vermelding van “Nijmeegse4daagse”."